Fernandos matsedel vecka 50

Vecka 50

Måndag 

Lunch: Spagetti och köttfärssås

Mellanmål: Frukt & smörgåsar

Tisdag

Lunch: Kokt fisk med kokt potatis och dijonsenap

Mellanmål: Fil & flingor samt frukt

Onsdag 

Lunch: Kycklingfilé med potatismos

Mellanmål: Smörgåsar & frukt

Torsdag

Lunch: Broccolisoppa

Mellanmål: Pannkakor och frukt

Fredag 

Lunch: Korv stroganoff med ris

Mellanmål: Smoothies, frukt & knäckebröd

 

Jamie Olivers ugnsstekta torsk med körsbärstomater, basilika och mozzarella

2 portioner:

2 x 225 g skinn- och benfri torskfilé

2 nävar  röda och gula körsbärstomater, halverade

1 näve färska basilikablad

1 buffelmozzarella i tunna skivor

1 näve färskriven parmesanost

nymald svartpeppar, god olivolja och havssalt

Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Lägg torsken i en oljad långpanna, droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg halverade körsbärstomater, basilika och mozzarella ovanpå fisken och strö över riven parmesan. Droppa olivolja över alltsammans och tillaga högst upp i ugnen ca 15-20 minuter tills ytan är gyllenbrun och fisken precis är genomstekt. (Torsken är klar när den är blivit vit rakt igenom och lätt delar sig/skivar sig när du petar med en gaffel).

Simma lugnt!

/Fernando