Vår unika förskola

DSC_0789

Välkommen till Montessoriförskolan Cirkus! Här får barnen chansen att uppleva, utvecklas och upptäcka världen i en trygg miljö tillsammans med omtänksamma och kunniga pedagoger. Vi har en anställd kock som lagar underbar mat med till största delen ekologiska varor.

Förskolan ligger i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. Lokalerna är i mycket gott skick och utegården inbjuder till såväl lek som odling av både kryddväxter, sallad och bär. Här finns engagerad personal och en ambitiös styrelse med ljusa framtidsplaner.

Cirkus är en unik förskola som tillämpar montessoripedagogiken fullt ut även på småbarnsavdelningen. Blott en handfull pilgångförskolor i landet erbjuder detta. Vår satsning är mycket framgångsrik, och vi ser ett stort intresse och framsteg från barnens sida.

Klicka gärna vidare i menyn för mer info, och hör gärna av dig om du har frågor!

Sagt om Cirkus

Per Hanvik, pappa till Elsa, snart sex år.

– Ibland undrar jag om vi förstår hur bra vi har det. Förskolan skapar harmoniska och empatiska barn som är väldigt fina mot varandra. Dessutom har Cirkus en egen kock som lagar all mat från grunden och bjuder på hembakat bröd. Barnen får lära sig i sin egen takt med lekfulla inslag som att göra egna bilderböcker. Elsa läser nu rätt obehindrat.

Mattias Fyhrman, pappa till Björn & Emma.

-Cirkus är en bra förskola med bra personal!

Malin Stahre, mamma till Idun, 4 år, och Vidar, 2 år:

– Det bästa är lugnet. Barnen lär sig att koncentrera sig och min 2-årige son kan exempelvis sitta och lägga pussel med många bitar. Det är också en bra miljö för barnen. När man läser om alla farliga ämnen är det skönt att veta att barnen inte är omgivna av en massa plastleksaker. Gården är bra för att vara en innerstadsförskola, tycker jag. Det finns det mesta som små planteringar, en rutschkana och cyklar.

Ingrid Heller, mamma till Konrad, 2 år.

Vi är mycket nöjda med förskolan och personalen är duktig och trevlig!

Anna Dahlberg, mamma till Alice, 2 år:

– Det som jag sätter särskilt stort värde på är att Cirkus är litet och har små barngrupper. Det skapar en väldigt trygg miljö för barnen. Det vilar ett harmoniskt lugn över förskolan i motsats till den höga ljudvolym som man brukar förknippa med förskolor. Dessutom verkar barnen lära sig väldigt mycket.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.